Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر صنعت، معدن و تجارت از راه‌اندازی سامانه نظارت بر قرعه‌کشی خودرو از هفته آینده خبر داد و گفت: افزایش قیمت برخی کالاها نباید به گرانی بیش از حد کالا منجر شود که در این صورت با گرانفروشان، برخورد خواهیم کرد.

به گزارش  ایران اکونومیست، «سید رضا فاطمی امین» روز چهارشنبه در حاشیه همایش مشترک تجاری ایران و روسیه در جمع خبرنگاران در مورد افزایش قیمت کالاها در بازار، خاطرنشان کرد: برخی از کالاها مانند روغن خوراکی و کالاهایی که در تولید آن از روغن استفاده می‌شود، افزایش قیمت طبیعی داشته‌اند، زیرا در برخی از این کالاها روغن سهم بالایی دارد، اما در برخی از کالاها سهم روغن در تولید پایین است و نباید به گرانی بیش از حد کالا منجر شود که با آنها برخورد می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اصلاح ارز ۴۲۰۰ تومانی در دو بخش، تاکید کرد: در گام نخست ارز واردات نهاده‌های تولید مانند دانه‌های روغنی و خوراک دام، اصلاح شده و دیگری در مورد محاسبه ارزش گمرکی کالاهای وارداتی که قبلاً بر مبنای ارز ترجیحی تومانی بود و اکنون بر اساس ارز نیمایی محاسبه می‌شود؛ بنابراین تعرفه واردات برخی از کالاها از ۴۲۰۰ تومان به ۲۶ هزار تومان افزایش‌یافته و تعرفه واردات به حدود ۶ برابر افزایش‌یافته است.

قیمت مواد شوینده و بهداشتی باید به روال گذشته بازگردد

فاطمی امین در مورد بازنگری فهرست ۲ هزار قلم کالای وارداتی، اظهار داشت: در اردیبهشت‌ماه امسال حدود پنج قلم کالا در این زمینه تغییر پیدا کرد، اما عمده این فهرست همچنان حفظ می‌شود، باتوجه‌به منع واردات کالاهای دارای مشابه داخلی در سال ۹۷، این اقلام همچنان در فهرست وجود دارد، البته برای واردات مواد اولیه و ماشین‌آلات تولید ممنوعیتی در نظر نمی‌گیریم.

وزیر صمت با اشاره قیمت مواد شوینده و بهداشتی اظهار داشت: برخی از تولیدکنندگان بدون هماهنگی اقدام به افزایش قیمت کرده بودند که باید قیمت‌ها را به روال گذشته بازگردانند، در غیر این صورت برای آنها پرونده تشکیل می‌شود.

همکاری با روسیه و افغانستان در زمینه معادن

وی در مورد همکاری معدنی با روسیه نیز بیان کرد: در بخش معدن وضعیت مناسبی داریم و در مواد اولیه معدنی مانند آلومینا، روی و سرب واردات انجام می‌دهیم و می‌توانیم با روسیه همکاری کنیم اما در برخی اقلام مانند ورقه‌های فولادی نیاز به واردات داریم.

به گفته فاطمی امین، شرکت‌های خودروسازی روسیه نیاز به قطعات ساخت ایران دارند که می‌توانیم در این زمینه با آنها همکاری کنیم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در مورد توسعه معدنی با افغانستان گفت: ذخایر معدنی ایران تا ۱۹ سال آینده پاسخگوی نیاز کشور است، اما باید دنبال کشف معادن جدید در کشور باشیم که از سال گذشته در خراسان جنوبی اقدامات خوبی در زمینه انجام شد.

فاطمی امین تاکید کرد: ذخایر معدنی مناسبی در کشور همسایه افغانستان نیز وجود دارد که طی مذاکراتی با مقامات این کشور می‌توانیم از مواد معدنی آنها نیز استفاده کنیم.

راه‌اندازی سامانه نظارت بر قرعه‌کشی خودرو از هفته آینده

وی در خصوص سامانه ثبت‌نام خودرو نیز تصریح کرد: سامانه یکپارچه قرعه‌کشی خودرو قسمتی از دلالی در این بازار خودرو را از بین می‌برد.

وزیر صمت گفت: از هفته آینده سامانه نظارت بر قرعه‌کشی خودرو راه‌اندازی می‌شود، اما درعین‌حال همچنان خریدوفروش خودرو توسط خودروسازها ادامه پیدا می‌کند، شیوه سابق دارای اشکالاتی بود و تصور عدم عدالت در آن وجود داشت.

آغاز واگذاری ایران‌خودرو و سایپا/ ارزش گذاری سایپا در حال انجام است

فاطمی امین در مورد واگذاری سهام ایران‌خودرو و سایپا، تصریح کرد: برای قیمت‌گذاری ارزش این بلوک در مرحله اول قیمت‌گذاری املاک سایپا انجام می‌شود که از سه ماه قبل آغاز شده و روزهای پایانی قیمت‌گذاری را طی می‌کند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: بعد از اینکه فرایند قیمت‌گذاری املاک و دارایی‌ها تمام شد، واگذاری بلوک ایران‌خودرو و سایپا آغاز می‌شود و متقاضیان خرید، می‌توانند از طریق بورس اوراق بهادار ابتدا بلوکی سایپا و بعد از آن ایران‌خودرو را خریداری کنند.

وی ادامه داد: در حال حاضر ۳۰۰ کارشناس رسمی در مورد قیمت‌گذاری و ارزش بلوک سایپا فعالیت می‌کنند و بعد از اینکه آگهی اول منتشر شود، خریداران معرفی خواهند شد و اگر خریدار داشت، ظرف بیست روز از طریق بازار سرمایه ارائه می‌شود.

سامانه گمرک هنوز به سامانه جامع تجارت متصل نشده است

فاطمی امین با بیان اینکه سامانه جامع تجارت دارای زیرساخت‌های لازم است، تصریح کرد: در حال حاضر پنج میلیون تراکنش شامل ثبت سفارش، فاکتورهای انبار و موارد دیگر در آن انجام می‌شود اما سامانه گمرک هنوز به آن متصل نشده است که باید آن هم متصل شود.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: روسیه ، افغانستان ، سید رضا فاطمی امین

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: روسیه افغانستان سید رضا فاطمی امین هفته آینده ایران خودرو افزایش قیمت فاطمی امین قیمت گذاری راه اندازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۸۶۰۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی جالب یک کارشناس از قیمت خودرو/ قیمت کارخانه تغییر می‌کند؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، قیمت خودرو امروز، جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ با توجه به اینکه بنگاه‌های خرید و فروش خودرو تعطیل است، هیچ تغییری نسبت به روز گذشته ندارد.

در هفته‌ای که گذشت، قیمت خودرو روند نزولی به خود گرفته بود و همین روند تا روز دوشنبه نیز ادامه داشت، اما روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه با رشد اندکی که نرخ دلار در بازار آزاد تجربه کرد، قیمت خودرو هم بلافاصله صعودی شد. نکته عجیب اینکه برخلاف هفته پیش، محصولات سایپا نوسان چندانی در بازار نداشتند و می‌توان گفت که رکود به بازار خودروهای داخلی نیز کشیده شده بود.

قیمت خودروهای داخلی

قیمت خودروهای داخلی در هفته گذشته نزولی بود. کوییک S دنده‌ای با مدل ۱۴۰۳ یکی از ارزان‌ترین هاچ‌بک‌های بازار داخلی به شمار می‌رود که نسبت به روز شنبه این هفته، هیچ تغییری ندارد و با همان نرخ ۴۴۱ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

شاهین G با مدل ۱۴۰۳، سدان لوکس تولیدی شرکت سایپا، رشد قیمت ۳.۵ میلیون تومانی نسبت به ابتدای هفته داشته و با ۷۶۰ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود. سمند سورن پلاس بنزینی از رقبای پژو پارس در بین محصولات ایران‌خودرو است که سه میلیون تومان طی یک هفته کاهش یافت و به قیمت ۷۷۲ میلیون تومان رسید.

پژو پارس LX TU۵ یکی از محصولات محبوب بازار داخلی به شمار می‌رود که افت قیمت سنگینی را تجربه کرد. این خودرو نسبت به شنبه این هفته ۳۹ میلیون تومان ارزان‌تر شده و با ۸۴۷ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

قیمت خودروهای مونتاژی

قیمت خودروهای مونتاژی در هفته پیش افت کمتری نسبت به داخلی‌ها داشت.

جک J۴ آپشنال ارزان‌ترین خودرو مونتاژی کرمان‌موتور است که از ابتدای روند معاملات شنبه ۳۰ میلیون تومان ارزان‌تر شده و با ۸۴۰ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

ام‌وی‌ام X۳۳ کراس یکی از جدیدترین محصولات مدیران خودرو و فیس‌لیفت X۲۲ Pro به شمار می‌رود که تنها ۱۰ میلیون تومان کاهش قیمت پیدا کرده و با یک میلیارد و ۸۰ میلیون تومان معامله می‌شود.

جک S۵ یکی از محبوب‌ترین محصولات کرمان موتور محسوب می‌شود. این کراس‌اوور افت ۱۵ میلیون تومانی را از ابتدای هفته به ثبت رساند و با قیمت یک میلیارد و ۶۸۵ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود.

فیدلیتی پرایم نیو ۵ نفره یکی از کراس‌اوورهای محبوب بهمن موتور است که این محصول نیز همانند دیگر خودروهای بازار ۳۰ میلیون تومان ارزان‌تر و با نرخ یک میلیارد و ۹۱۰ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

پیش بینی قیمت خودرو در هفته آینده

مسیح فرزانه، کارشناس بازار خودرو معتقد است: بازار خودرو در ایران از چهار فاکتور اصلی قیمت ارز، عرضه و تقاضا، تورم و وعده و وعید مسئولان دولتی تأثیر می‌گیرد. حساسیت نسبت به گزینه چهارم طی سال‌های اخیر همواره در حال کاهش بوده و دلیل آن، محقق نشدن وعده‌های مسئولان است.

وی ادامه داد: در این باره به دو مورد اشاره می‌شود. مورد اول اینکه طبق آمار بانک مرکزی از تورم در سال ۱۴۰۲ برابر با ۵۲ درصد است، یعنی آماری متفاوت از آن‌چه که در ابتدا گفته می‌شد. مورد دیگر می‌توان به وعده مسئولان از جمله وزیر صمت در ابتدای سال اشاره کرد که صحبت از تولید ۱ میلیون و ۷۰۰ هزار دستگاه می‌کنند. مشخص نیست که این تعداد خودرو با لحاظ کسری تولید سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۱ اعلام می‌شود یا اینکه پرونده آن وعده‌ها به کلی بسته شده و ۱.۷ میلیون خودرو، وعده جدید آن‌ها است.

فرزانه در مورد آینده قیمت خودرو افزود: طی هفته‌های آینده احتمالاً افزایش قیمت کارخانه برای محصولات داخلی، مونتاژی و حتی وارداتی صورت بگیرد که امری طبیعی است. به دلیل اینکه تمامی هزینه‌ها از مالیات بر ارزش افزوده گرفته تا گواهی اسقاط و مالیات شماره‌گذاری افزایش پیدا کرده و استانداردهای خودرویی به ۱۲۰ عدد رسیده است. تمامی این موارد، فاکتورهایی برای افزایش قیمت بوده و موضوع مشخص این است که به دلیل شرایط تورمی و رکود که به نظر می‌رسد در سال جدید به مراتب بیشتر از سال گذشته باشد، مصرف‌کننده باید خرید خود را هرچه سریع‌تر انجام دهد.

۲۲۳۲۲۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902532

دیگر خبرها

  • چه کسانی خودروهای وارداتی برقی را خواهند خرید؟
  • شیب تند کاهش قیمت خودرو در بازار / ریزش سنگین پژو پارس
  • پیش‌بینی جالب یک فعال بازار درباره قیمت طلا در هفته آینده
  • پیش‌بینی یک فعال بازار: طلا در هفته آینده به این قیمت می‌رسد
  • پیش‌بینی جالب یک فعال بازار درباره قیمت طلا در هفته آینده/ طلا و سکه چه قیمت‌هایی را تجربه می‌کنند؟
  • ورود موج‌ های رگباری شدید به کشور از هفته آینده
  • ورود موج‌های رگباری شدید به کشور از هفته آینده
  • پیش بینی جالب یک کارشناس از قیمت خودرو/ قیمت کارخانه تغییر می‌کند؟
  • یک پیش‌بینی از آینده بازار سکه /سکه‌های کوچکتر تغییر فاز دادند
  • مردم پول ندارند سمند ۲۰ سال پیش را عوض کنند؛ می‌خواهند خودروی برقی وارد کنند؟